poniedziałek, 24 lutego 2020

Szynkowar metoda zero waste

Szynkowar is a cool and cheap device for the production of homemade meats and meats.

Szynkowar to fajne i tanie urządzenie do domowej produkcji wędlin i mięs. Na rynku mamy ich wiele rodzajów są plastikowe, ze stali nierdzewnej, aluminiowe ale wszystkie działają na takiej samej zasadzie, parzenia mięsa pod "ciśnieniem" ("ciśnienie" czyli nacisk, wytwarza sprężyna podczas całego procesu parzenia). Sam używam tego urzadzenia i to naprawdę z wspaniałym skutkiem.
Z moich doświadczeń wynika, że jeżeli zdecydujesz się na jego kupno to musisz na początek kupić specjalny termometr do mięsa, a najlepiej dwa. 
Szynkowar jest przedstawicielem idei zero waste. Umożliwia wykorzystanie każdego rodzaju mięsa od pięknego kawałka szynki do mięsa mielonego. Zdrowe jedzenie, bez konserwantów, w formie pieczeni czy na zimno jako wędlina do kanapek. Moje doświadczenia pokazałem w poście 
U nas najłatwiej dostać szynkowar firmy Biowin, która jest nie tylko producentem urządzenia ale i osprzętu. 
Produkuje termometry, torebki, przyprawy etc. producent popelnił reklamówkę sprzętu, gdzie zawarł przepis  
inny rodzaj szynkowara jako urządzenia pokazuje film 
Ocene i wybór urządzenia pozostawiam wolnemu wyborowi (stal,aluminium,plastik). Nie mniej jednak podkreślam zalety tej metody przygotowywania żywności w formule zero waste.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz